Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τα βιβλία της Αγγελικής Βαρελά που διαβάσαμε...

Το β' μέρος της φετινής βιβλιοφαγίας μας ολοκληρώθηκε πριν έναν περίπου μήνα! Αυτή τη φορά αφορούσε βιβλία της αγαπημένης μας Αγγελικής Βαρελλά. Συμπαραστάτης και βοηθός μας η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, από την οποία δανειστήκαμε κάποιους τίτλους.

Αυτή τη φορά ένας από τους στόχους μας ήταν, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η επικοινωνία με την κυρία Βαρελλά, όχι μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype), όπως κάναμε το 2011, αλλά αυτή τη φορά με τη φυσική της παρουσία στο σχολείο μας. Όχι αποκλειστικά για εμάς, μια και οι υπεύθυνοι μας αρνούνται και φέτος τη χρηματοδότηση, αλλά με την επίσκεψή της (μέσω ΕΚΕΒΙ) σε άλλο σχολείο της πόλης και τη διαμονή της για ακόμα μία ημέρα με οικονομική κάλυψη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Και ενώ όλα είχαν σχεδόν κανονιστεί, μας πρόλαβε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ και την αναστολή όλων των επισκέψεων των συγγραφέων στα σχολεία (!!!).

Έτσι, το πρόγραμμά μας πήγε αρκετά πίσω και σίγουρα μας στέρησαν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την κ. Βαρελλά και να μιλήσουμε μαζί της.

Παρόλα αυτά, εμείς διαβάσαμε και απολαύσαμε αρκετά από τα βιβλία της...