Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Be There 3! Corfu Animation Festival: Θα είμαστε εκεί...



Η μεγάλη γιορτή του animation ξεκινά στην Κέρκυρα! Το παγκόσμιο φεστιβάλ Be There! ανοίγει τις πύλες του με 8 Πανελλήνιες Πρεμιέρες και συνολικά 192 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους!

Τα πρωινά της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής ανήκουν στο Kids, Be there! και στους μαθητές, που πρόκειται να παρακολουθήσουν την προβολή της Ισπανικής ταινίας Μπαμπά, είμαι ζόμπι/Papa soy una zombi, των Ricardo Ramón and Joan Espinach (σε 3D computer animation- 2011, υποψήφια για βραβείο Goya) και ένα καλλιτεχνικό Workshop από τον ταλαντούχο Tomek.

Τα απογεύματα της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου (17:00-18:30), το Φεστιβάλ υποδέχεται όλους τους μικρούς του φίλους στην παιδική ζώνη με ταινίες από το Παν/μιο CalArts και τη Disney XD αντίστοιχα, μεγάλους συνεργάτες του Be there! 3.

Αναλυτικά, το απογευματινό πρόγραμμα - παιδικό μέρος (κλικ στους τίτλους για trailer και πληροφορίες):

Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ. Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στην ελληνική γλώσσα, εκτός από το αφιέρωμα Disney, (μεταγλωττισμένο).

Την Πέμπτη το βράδυ γίνεται η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ (Κιν/φος Ορφέας, 20:40), με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της χρονιάς «Η Ημέρα των Κορακιών» (Κινηματογράφος Ορφέας, 21:30-23:00), συνεργασία του Be there! 3 με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Οι ...Απίθανοι της Έκτης του σχολείου μας συμμετέχουμε με την εργασία που κάναμε στην Εθνική Πινακοθήκη, μια εικονογραφημένη ιστορία με αφορμή έναν πίνακα του Θεόδωρου Χίου. Η ιστορία μας, ένα πανό 5 μέτρων, θα είναι αναρτημένη στον κινηματογράφο Ορφέα όλες τις ημέρες του φεστιβάλ. Και μάλιστα, τιμής ένεκεν, η είσοδος για όλους τους ...απίθανους στα εγκαίνια του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Το trailer της ταινίας «Η Ημέρα των Κορακιών»


Σ’ ένα ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος, ένα παιδί κι ο πατέρας του ζουν μια άγρια και σκληρή ζωή στην απόλυτη απομόνωση. Το παιδί μεγαλώνει μέσα στο φόβο και θαυμάζοντας τον πατέρα του. Μόνη του παρέα τα φαντάσματα που στοιχειώνουν το δάσος. Κι όλα αυτά, μέχρι την ημέρα που ανακαλύπτει το γειτονικό χωριό και συναντά ένα νεαρό κορίτσι, την Manon. Μέσα από εκείνη ανακαλύπτει ότι υπάρχει η αγάπη. Από κείνη την στιγμή, δεν θα σταματήσει ποτέ να αναζητά πού βρίσκεται κρυμμένη η αγάπη του πατέρα του για εκείνον