Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Διαδραστική εξάσκηση στις μονάδες μέτρησης μήκους...

Μπορείς να βρίσκεις διαφορετικούς τρόπους έκφρασης των μονάδων μέτρησης μήκους; Μπορείς να βρεις την αντιστοιχία μεταξύ διαφορετικών μονάδων; Πόσα εκατοστά, για παράδειγμα, είναι τα 15 χιλιοστά; Τα 50 δεκατόμετρα, πώς μπορούμε να τα γράψουμε ως μέτρα;

Βρες στο παιχνίδι που ακολουθεί τα ζευγάρια καρτών που δηλώνουν το ίδιο ακριβώς μήκος και κάνε κλικ για να ...εξαφανιστούν! Μπορείς να παίξεις όσες φορές θέλεις, καθώς υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί συνδυασμοί περιπτώσεων (το παιχνίδι επιλέγει στην τύχη).

Και αφού είσαι στη Στ' τάξη, είναι καιρός σιγά σιγά να μαθαίνεις και να χρησιμοποιείς και τους διεθνείς συμβολισμούς για τις μονάδες μέτρησης μήκους: 

Km   -->   Χιλιόμετρα 
m     -->   Μέτρα
dm   -->   Δεκατόμετρα
cm   -->   Εκατοστά 
mm  -->   Χιλιοστά


Και προσοχή! Το παιχνίδι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αγγλικό! Είναι αποκλειστικά δικό μας και συνεπώς οι αριθμοί είναι στην κανονική τους μορφή: Οι δεκαδικοί με υποδιαστολή και οι φυσικοί με τελεία...!!! 

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε την ιστοσελίδα του Oswego City School District για την παροχή δυνατότητας on-line κατασκευής τέτοιων δραστηριοτήτων. Το μόνο θεματάκι είναι ότι δεν υποστηρίζει ελληνικά (και γι' αυτό η χρήση greeklish στον τίτλο), αλλά μην είμαστε και αχάριστοι... Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...

(κλικ στην εικόνα για μετάβαση στο παιχνίδι)