Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Γεω ...μετράμε παίζοντας!

Ώρα για παιχνίδι. Υπολόγισε με διασκεδαστικό τρόπο την Περίμετρο και το Εμβαδό των σχημάτων. Ταυτόχρονα, μπορείς να μάθεις περισσότερα πράγματα για το πώς υπολογίζουμε σε ...περίεργα σχήματα! Είναι βέβαια όλα στα αγγλικά, αλλά με τα παραδείγματα που υπάρχουν δεν είναι και δύσκολο να τα καταλάβει κανείς...

Οδηγίες (το παιχνίδι είναι στα αγγλικά):
  • Επίλεξε το θέμα με το οποίο θα ασχοληθείς, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο ("Perimeter" για την Περίμετρο, "Area" για το Εμβαδό).
  • Πάτησε πάνω στο σχήμα που θα εμφανιστεί και δες (στα αγγλικά) τον τρόπο που υπολογίζουμε.
  • Πάτησε "Next" και μπες στην κεντρική σελίδα, όπου και θα διαλέξεις επίπεδο δυσκολίας.
  • Στο "Level 1" (για όλους) μπορείς να παίξεις αμέσως.
  • Στα "Level 2" (για καλούς παίχτες) και "Level 3" (για δυνατούς παίχτες), ΔΕΝ μπορείς να παίξεις αμέσως. Πρέπει να παρακολουθήσεις πρώτα τις οδηγίες που σου δείχνουν τον τρόπο να υπολογίσεις σε ...παράξενα σχήματα: Κάνε κλικ στο σχήμα και παρακολούθησε (ή διάβασε στα αγγλικά) το παράδειγμα. ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ "next". Αφού τελειώσει η επίδειξη, μπορείς να το πατήσεις και να παρακολουθήσεις την επόμενη ή να ξεκινήσεις το παιχνίδι.
  • Στην οθόνη παιχνιδιού, υπολόγισε την Περίμετρο ή το Εμβαδό (ανάλογα τι επέλεξες να παίξεις), πληκτρολόγησε τον αριθμό στο αντίστοιχο κουτάκι και πάτησε "check" για να ελέγξεις και να συνεχίσεις.
 
 (κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο παιχνίδι)
Αναδημοσίευση από το ...αδερφάκι: