Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πάσχουμε από ...βιβλιοφαγία!

Παρά το "φορτωμένο" με μαθήματα και ποσότητα ύλης πρόγραμμα της Στ' τάξης, δεν αφήνουμε με τίποτα την αγαπημένη μας συνήθεια: Το διάβασμα ..."άλλων" βιβλίων, δίχως εργασίες, δίχως ...γράψιμο, δίχως πίεση! Μόνο για εμάς, για τη δική μας ευχαρίστηση!

Μιλάμε φυσικά για το διάβασμα παιδικών βιβλίων!
Παρότι το σχολείο μας δεν ανήκει στα σχολεία που έχουν ειδική ώρα φιλαναγνωσίας, βρίσκουμε χρόνο και τρόπο να εντάξουμε το καλό παιδικό βιβλίο στο καθημερινό μας πρόγραμμα!

Κατόπιν απαίτησης των παιδιών της τάξης, θα συνεχίσουμε και φέτος το αφιέρωμα στον/στην "Συγγραφέα του μήνα". Προς το παρόν όμως, και για το μήνα Οκτώβριο, πάλι κατόπιν πρότασης των παιδιών, αρχίζουμε με ποικιλία βιβλίων από τις προσωπικές βιβλιοθήκες.

Όσα παιδιά επιθυμούν, φέρνουν στην τάξη δικά τους βιβλία, ώστε να τα μοιραστούν με τους συμμαθητές τους. Μέχρι τώρα τα βιβλία που ...κυκλοφορούν μέσα στην τάξη είναι περίπου 40, για κάθε γούστο και για κάθε ενδιαφέρον !

Καλό μας διάβασμα...!!!


Μπορεί στην τάξη μας να ασχολούμαστε με βιβλιοπρογράμματα, αλλά θεωρούμε αδιανόητο (και σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνουμε) να τρέξουμε ή να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε βιβλιοπρόγραμμα απαιτεί οικονομική επιβάρυνση σε γονείς ή στο σχολείο...